Sådan får du fingrene i drømmebilen

Sådan får du fingrene i drømmebilen

Går du med en drengedrøm ligesom de fleste mænd, inklusiv mig selv – om at eje den ultimative bil, så kan det faktisk godt lade sig gøre, såfremt du har en OK økonomi. Tricket hedder leasing, og det hele drejer sig om at du ikke betaler den fulde afgift på din nye bil, men kun betaler for de perioder om året – som du vælger at køre i bilen. (registreringsafgift)

Der er flere forskellige former for leasing, heriblandt Flexleasing, Splitleasing, mm. Og i dette indlæg vil jeg ikke gå i dybden med de enkelte typer, men blot henvise til Andersenleasing.dk – hvis du gerne vil vide mere om leasing, samt se priser, mm.

I stedet vil jeg forklare lidt om hvorfor det er blevet så populært at lease biler i Danmark, og om fordele ved at lease. Dette kan du forhåbentligt bruge til at vurdere om din økonomi rækker til at få drengedrømmen opfyldt. Jeg er selv personligt igang med at få min økonomi til det 🙂

Fordele ved at lease en bil, fremfor at købe den

Der er faktisk ret mange grunde til at lease en bil, og jeg har prøvet at liste de væsentligste herunder.

  • Du får mulighed for at have to køretøjer, fx. en sportsbil til om sommeren, og en anden bil til fx. om vinteren.
  • Du har mindre kapitalbinding ved køb af bilen, altså kan du bruge pengene på noget mere fornuftigt, som giver et bedre afkast.
  • Der er en lavere afskrivning på leasingbiler, da du ikke behøver at betale den fulde registreringsafgift forud.
  • Du får mulighed for at anskaffe dig en drømmebil, som du måske ellers aldrig ville have haft råd til.
  • Mm..

Dette er nogle af de punkter som jeg ser som en god deal, ved at lease en bil – fremfor at købe en helt ny.

Når der er fordele, så er der næsten også altid nogle ulemper.  De ulemper som jeg har fundet frem til ved at lease en bil, er b.la. kontrakten – som ofte kan være ugennemskuelig. Derfor sørg for at læse den ordentligt igennem, eller i værstefald, få en ekspert til at hjælpe dig.

Ligeledes er det vigtigt at du har stabilitet i dit liv, altså at du ikke forventer de store ændringer i familien, på jobbet, mm. det næste stykke tid, så du går hen og må skaffe dig af med leasingbilen. Det kan nemlig være en dyr affære, så vidt jeg har læst mig frem til – da der er store gebyrer forbundet med omskrivning af en leasingkontrakt.

God fornøjelse med at anskaffe dig drømmebilen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *