Sådan kommer du i gang som iværksætter

Sådan kommer du i gang som iværksætter

Har du nogensinde gået med tanken om at starte for dig selv, fordi du ønsker at arbejde for dig selv, og ikke en irriterende chef som står og ånder dig i nakken? Så er det måske et godt tidspunkt at overveje at springe ud som selvstændig iværksætter, da året er ved at værre slut – og et nyt og frisk 2014 er lige om hjørnet.

Såfremt du skulle få lysten, så kan vi i dette indlæg komme med nogle råd og tips til hvordan du kommer i gang som iværksætter.

Tjek om din forretningsidé er bæredygtig

Der er ingen der siger at du behøver at opfinde den nye iPhone eller bilen som kan køre på naturlig bio brændsel – mindre kan også gøre det. Men derfor er det vigtigt at du finder ud af om din idé er bæredygtig overfor markedet. Er der et behov for dit produkt/service – såfremt der er, hvor stor er konkurrencen så? Osv.

Kan du evt. gøre det bedre end dine konkurrenter, hvis du fx gør brug af de 4 p’er – price, product, promotion og place? Altså her menes det om du kan underbyde din konkurrenters priser, fordi du har en bedre leverandør – hvis ikke kan du så tilbyde en bedre service, indpakning, osv.

Er du villig til at acceptere risici?

Når du har fundet det rigtige idégrundlag for din virksomhed – så er det også vigtigt at du går ind i det med fuld overbevisning om at det kan lykkes. Du vil opleve op og nedture konstant, så du skal gøre op med dig selv om du er villig til at tag chancer fra starten af – for det kan det kræve for at blive en succesfuld iværksætter!

Ligeledes vil du på det personlige plan være nød til at ofre. Da livet som iværksætter kræver meget tid på arbejdet, vil du have svært ved at kunne passe din familie på samme måde som ved et almindeligt lønnet arbejde.

Tænk i økonomiske baner

Spar de rigtige steder i starten, eks vis på dit lejede kontorlokale– så du ikke går ud og bruger en masse dumme penge forgæves. Når man starter en ny virksomhed, så vil du hurtigt opdage at andre virksomheder gerne vil tjene penge på dig. Find også lokaler hos Lokalebasen.dk

Et eksempel på dette kunne fx være hvis du har lavet en webshop, vil du blive kontaktet af en masse markedsførings bureauer, som alle tilbyder at de kan få netop din hjemmeside til at blive mere synlig på nettet. Dog er det ikke alle som er lige ærlige indenfor denne branchen – og hvis du ikke har sat dig ind i markedsføring på nettet, betaler du måske hurtigt en masse penge for noget du ikke kan bruge til noget.

Ikke sagt at SEO ikke er vigtigt – min pointe er bare at du skal tænke dig økonomisk om, inden du bruger din startbudget penge på markedsføring, hjemmesider og andre services.

Dette var et par råd til dig som overvejer at blive iværksætter i 2014 – alt held og lykke og godt nytår!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *