Gode råd til afholdelse af fest/event

Gode råd til afholdelse af fest/event

De fleste som skal afholde et større event, vælger at få et professionelt eventbureau til at arrangere eventet for en, hvilket også er at anbefale, hvis man ikke mener man kan løse opgaven.

Men skulle du selv have mod på at gå i gang med at planlægge dit event, uanset om der er tale om et større privat arrangement, firma reception eller fest – eller noget helt andet, så vil du i dette indlæg kunne få et par gode råd med på vejen, som måske vil kunne sætte nogle tanker i gang.

Event planlægning – forarbejdet

Et succesfuldt event er uden tvivl et event hvor man kan se at forarbejdet har været lavet perfekt.

Derfor når du skal i gang med at planlægge et arrangement, så skal du derfor gøre det ordentligt – så du kommer godt i gang fra starten af.

Her kan du vælge at stille dig selv, eller eventgruppen en masse H-spørgsmål – som vil kunne hjælpe dig med at løse en masse problemstillinger, samt give nye idéer.

Eksempelvis: Hvor skal vi afholde eventet? Hvor mange personer kan der være plads til? Hvem skal underholde ift. segmentet? Osv.

Timing = succes

En anden vigtig faktor, hvis eventen skal være en succes er timing. Arrangementet skal helst afholdes en dag, hvor der er størst mulig chance for opbakning omkring det.

Eksempel: Danmark har spillet sig i EM finalen i fodbold, og du har valgt at arrangere firmareceptionen på netop denne dag. Her vil der nok være en risiko for at nogle personer ikke ville gide møde op.

Ja jeg ved godt dette eksempel er groft sat op, men du forstår nok budskabet? J

Det er ligeledes vigtigt at man tager højde for helligdage og evt. ferier – da det også kan have indflydelse på antallet af besøgende til eventet.

Udendørs eller indendørs arrangement?

Der er ting at være opmærksomme på omkring ved begge muligheder.

Udendørs arrangement har selvfølgelig vejret som den største trussel, og her er det så at timingen og planlægning af tid og sted er vigtig for succes. Sommer månederne er jo selvfølgelig oplagt at afholde et udendørs event, hvor om vinteren ville det være indendørs.

Ved afholdelse af udendørs event, skal man også være opmærksom på faciliteter, lydanlæg kræver mere, parkeringsmuligheder, tilladelser fra offentlige myndigheder, mm.

Indendørs kan det være andre problemstillinger som: brandfare og godkendelse heraf, udsmykning af lokaler, plads mangel, osv.

Eventbureau

Et eventbureau kan hjælpe dig med afholdelse af et event. De kan varetage samtlige opgaver for dig/jer – og kan ligeledes skaffe de største kunstnere i landet til arrangementet. Det er selvfølgelig en dyrere løsning – men er der fx tale om et virksomhedsarrangement, hvor det er vigtigt at alt spiller ift. forretningens ry, så kan pengene være godt givet ud.

Du finder en af Danmarks største og mest anerkendte eventbureauer ved at klikke her.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *