Ny eller brugt computer?

Ny eller brugt computer?

Står du og skal bruge en ny computer? Så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Især, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du har brug for, og derfor kommer til at købe det forkerte. Det kan derfor være en god idé at tænke dig om en ekstra gang, før du kører kreditkortet igennem.

At købe en ny computer er lidt ligesom at købe en ny bil. Før du går ud og investerer, er du nødt til at overveje, hvad dit behov er. Har du en familie med 5 børn, giver det eksempelvis ikke særlig meget mening at købe en ny Smart Car, som den eneste familiebil. På samme måde giver det heller ikke meget mening at købe en lille netbook, hvis du skal sidde og lave tung medie-redigering.

Til spil på farten

Der findes også bærbare computere, som er enormt kraftige, og som sagtens vil kunne levere resultater i næsten sammen kvalitet som de stationære computere. Men en bærbar, der er optimeret til de nyeste spil, vil ofte være rigtig dyr i anskaffelse, da teknologien indeni skal være meget mindre og der sværere at fremstille. Dog er en af fordelene ved den bærbare computer, at du kan tage den med dig overalt, og du kan nemmere tage den med over til dine venner, hvis i skal spille sammen. Har du brug for større skærm og bedre mus, for at kunne være mere præcis i nogle af spillene, kan bærbaren med fordel sættes i en docking station, lidt ligesom man gør på mange kontore med sin arbejdscomputer.

Til hverdagsbrug

Har du ikke noget behov for at spille de nyeste spil og med den flotteste grafik, så er der ingen grund til at smide op imod 10.000 kr efter en gamer-pc. Hvis du primært ønsker en computer, der er let at tage med på farten, og som kan klare diverse dagligdagsopgaver såsom internetsurfing, afvikling af office-pakker, e-mail, redigering af billeder fra ferien, video og musikafspilning og lignende, så kan de fleste mellemklasses bærbare fra Lenovo, HP, Asus og Acer klare jobbet, og de koster typisk i omegn af 5.000 kr.

Computeren til den prisbevidste

Har du samme behov for en god stationær computer til dagligdagsbrug, men du er ligeglad med, om den er brugt, så findes der eksempelvis Refurb, der sælger brugte computere, som de opgraderer på både hardware og software fronten inden, de sælger dem videre. På den måde kan du få en fornuftig computer, med samme kraft som de nye i butikken, men den koster kun det halve. De har også enkelte gamer-computere, som vil kunne bruges til selv de tungeste spil. Du kan prøve at tage et kig ved at klikke her.

Til medieredigering

Er du derimod mere til medieredigering, eksempelvis videoredigering, billederedigering eller lydredigering, så har Apples computere længe været det foretrukne valg hos de fleste. En Apple-maskine har en enormt høj ydeevne og er sejtrækker, når det kommer til tunge medieopgaver, men man betaler også derefter. Apples computere ligger nemlig ofte i de 5-cifrede beløb. Vil du samtidig godt kunne spille de sidst nye spil, kan det være nødvendigt at lave en dual-boot installation, så du både kan køre OSX og Windows, da de fleste spil kun laves til Windows. Dette vil i sidste ende gøre Apple-computeren til en endnu dyrere løsning. Men en lækker maskine, det får du.

Til spil

Skal computeren bruges til spil, vil mange inkarnerede gamere sværge til de stationære computere, hvortil der skal bruges en stor skærm, et lækkert tastatur og en meget præcis mus. Til spil med tung grafik kræves også et godt grafikkort. Nogle computere er allerede født med super lækre grafikkort, hvor andre computere skal manuelt opgraderes. En manuel opgradering er ofte lettere og billigere at foretage i en stationær computer end i en bærbar. Klik her for at læse en ret letforståelig sammenligning af forskellige grafikkort og se også forskellen i billeder og video.

Så tænkt dig godt om, inden du går ud og investerer i en ny maskine. Så får du nemlig noget, der passer meget bedre til dig og dine behov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *